"Най-доброто рали в България!"

Добре дошли на сайта на Рали Виктори София

Изказвания след финала на рали „Виктори София 2008”

Ясен Попов (М-Тел рали тим, Мицубиши Лансър Ево 9): Получи се много интересно състезание, въпреки че не участваха много автомобили. Имахме късмет в средата на надпреварата, когато получихме шанс да се върнем в челото и съм доволен, че го оползотворихме. Всички наши колеги караха много силно и съм сигурен, че сме зарадвали феновете, които и тази година се надяваха на състезание близо до София и го получиха. Надявам се, че им е харесало това, което са видели по етапите. С Митко Илиев се изравнихме на върха на класирането и за рали „България” битката за титлата започна отначало. Петър Гьошев (Престиж, Мицубиши Лансър Ево 8): Щом сме на подиума няма как да не съм доволен. Автомобилът ни отстъпва на тези на другите в челото, но съм щастлив, че мога да се боря с тях. Беше много приятно, когато бяхме начело – за първи в кариерата ми. Вече сме на трето място в генералното класиране за нашия шампионат и се надявам да запазим тази позиция до края на годината. Румен Дунев (Рено Рейсинг тим, Рено Клио S1600): Втори подиум за нас от началото на годината и отново се връщаме в челото на подреждането. Трудно състезание, но много интересни и трудни отсечки. Поздравявам колегите, които успяха да завършат тази тежка надпревара. Надявам се оттук до края на сезона да се представяме все по-добре.

Ясен Попов и Никола Попов спечелиха рали „Виктори София 2008”

Ясен Попов и Никола Попов (М-Тел рали тим, Мицубиши Лансър Ево 9) спечелиха рали „Виктори София 2008”, четвърти кръг от националния шампионат. Двамата си осигуриха победата, след като завършиха на второ място в последната отсечка на ралито – „Оборище” (26,26 км) и на финала авансът им пред втория е 49,8 секунди. Ясен и Никола поведоха след първите два етапа в събота, но в третата получиха повреда в турбото и загубиха почти 1,30 минути, което ги върна по-назад в класнирането. В първите следобедни отсечки обаче Попов атакува новия водач Петър Гьошев (навигатор Димитър Спасов, Престиж, Мицубиши Лансър Ево 8), който имаше проблеми с бензиновата помпа и в петия етап си върна лидерството. Гьошев и Спасов завършиха на второ място, а третата позиция на финала е за победителите в група А Румен Дунев/Христо Христов (Рено рейсинг тим, Рено Клио S1600). Дунев спечели последната отсечка на ралито, където изпревари с 0,1 секунда Попов и с над 14 Гьошев. rally-sofia На четвърто място в генералното класиране завършиха Крум Дончев/Стойко Вълчев (Приста ойл, Пежо 207 S2000). В първото си състезание с новата кола Крум спечели един етап, загуби 1 минута в друг заради прекъсващ двигател и остана без шансове за подиума, след като спука гума в четвъртата отсечка. В същия етап гума спука и Дунев, което го свали на трета позиция и му отне шанса да се бори за победата. Пети в генералното класиране са Иван Ганчев/Кирил Попов (GP рали тим, Рено Клио), които спечелиха надпреварата в клас N/3. В клас N/2 победата е Сава Димитров/Красимир Механджийски (АМ Рейсинг, Дайхацу Шарад). Победителят в първите две издания на рали „Виктори София 2008” Димитър Илиев (навигатор Янаки Янакиев, ИРТ, Мицубиши Лансър Ево 9) отпадна още в първата отсечка след катастрофа. 18 екипажа стартираха в петък вечерта пред НДК, 12 стигнаха до финала.

Изказвания след първия ден на рали „Виктори София 2008”

Ясен Попов (М-Тел рали тим, Мицубиши Лансър Ево 9), 1-и във временното класиране: Изключително напрегнат и труден ден, но се получиха шест невероятни етапа със страхотна битка. В началото всичко тръгна много добре, въпреки че шиканът не беше на мястото си и това ни изненада. След първите два етапа бяхме начело, но след това получихме повреда в турбото, но механиците в бокса веднага след това го смениха и успяхме да продължим и да си върнем лидерството. Беше много интересно. И ние спукахме гума в четвъртия етап, но се измъкнахме бързо, само закачихме камъка. Петър Гьошев (Престиж, Мицубиши Лансър Ево 8), 2-и във временното класиране: Доволен съм защото за първи път в кариерата си бях начело в класирането, макар и не за много дълго. В четвъртата отсечка имахме проблеми с бензиновата помпа – ниско налягане на горивото и двигателят започна да прегрява. Там загубихме много време, след това въпросът беше да стигнем до сервизната зона. Но като цяло ралито върви за нас. Румен Дунев (Рено рейсинг тим, Рено Клио S1600), 3-и във временното класиране: И ние като всички наши колеги имахме проблеми, макар и не толкова драматични. Още в третия етап загубих много време зад Ясен и пушека от турбото на колата му. Нямаше как да го изпреваря на тесния път, а по-лошото беше, че не знаех колко по-напред е той и се притеснявах да не го ударя. След това в четвъртия етап спукахме гума и това ни дръпна назад, като трябваше да спираме в етапа и да я сменяме, което ни струва много време. Ще се борим да запазим третата позиция, защото Крум Дончев, който е на 40 секунди зад нас също има амбиции за както за подиума, така и за спонсорството на bet365.

Попов нощува като лидер в рали „Виктори София 2008”

Ясен Попов и Никола Попов (М-Тел рали тим, Мицубиши Лансър Ево 9) завършиха първия ден на рали „Виктори София 2008” като водачи в класирането, след като спечелиха и шестата скоростна отсечка – второто минаване на „Чибаовци” (17,90 км) и увеличиха с още 20 секунди аванса си пред Петър Гьошев/Димитър Спасов (Престиж, Мицубиши Лансър Ево 8). След шест скоростни отсечки Попов има 35,5 секунди преднина пред Гьошев. В шестия етап втори финишираха Крум Дончев/Стойко Вълчев (Приста ойл, Пежо 207 S2000), които останаха на 0,6 секунди от Попов, а трети – Румен Дунев/Христо Христов (Рено Рейсинг тим, Рено Клио S1600) – на 17 секунди от Ясен и Никола. В генералното класиране Дунев е трети, на 2.17,3 минути от Попов, а Дончев – четвърти, на 2.57,4 мин. Лидерите в клас N/3 Иван Ганчев/Кирил Попов (GP рали тим, Рено Клио) заемат петата позиция, а шести са техните съперници за титлата в класа Турал Метков/Васко Христов (ТМ Моторспорт, Пежо 206). Ганчев е на 2 минути от Дончев, а Турал – на почти 2 минути от Ганчев. В клас N/2 начело са Сава Димитров/Красимир Механджийски (АМ Моторспорт, Дайхацу Шарад), като двамата заемат осмата позиция в генералното класиране. Ако искате да се възползвате от тези данни ви е нужен bet365 бонус код за нова сметка. 18 автомобила старираха днес сутринта, 12 от тях завършиха шестата скоростна отсечка.

Ясен Попов отново повежда в рали „Виктори София 2008”

Ясен Попов (М-Тел рали тим, Мицубиши Лансър Ево 9) се върна начело в класирането на рали „Виктори София 2008”, след като спечели и петата отсечка днес. Попов победи с 6,3 секунди Крум Дончев (Приста йол, Пежо 207 S2000) и 19 секунди Румен Дунев (Рено Рейсинг, Рено Клио S1600). По-важното е, че досегашният водач в класирането Петър Гьошев (Престиж, Мицубиши Лансър Ево 8) загуби 46,5 секунди в петата отсечка спрямо Попов и му отстъпи лидерството. След пет етапа Попов води с 14,9 секунди на Гьошев, а трети е Дунев на 2.00,3 минути от водача. В петата отсечка Дончев успя да мине пред Иван Ганчев (GP рали тим, Рено Клио) и вече е четвърти.

Пресконференция - 21.06.2008г. 20:00ч.

Колеги, заповядайте с пресконференция на първите трима в края на първия ден на рали "Виктори София 2008" - в 20.00 ч. в Пресцентъра на състезанието в НДК. Неприятности около Рали Виктори София.

Попов печели четвъртата отсечка, излиза втори. Дунев и Дончев пукат гуми

Ясен Попов и Никола Попов (М-Тел рали тим, Мицубиши Лансър Ево 9) спечелиха четвъртата скоростна отсечка на рали „Виктори София 2008” – второто минаване на етапа „Свидня” (22,46 км) с време 13.15,9 минути. С това Попов съкрати с 8,1 секунди аванса на лидерите Петър Гьошев/Димитър Спасов (Престиж, Мицубиши Лансър Ево 8). Попов излезе на втора позиция, на 31,6 секунди зад Гьошев. Двама от лидерите в състезанието – Румен Дунев (Рено Рейсинг, Рено Клио S1600) и Крум Дончев (Приста ойл, Пежо 207 S2000) имаха проблеми в четвъртата отсечка, като и двамата спукаха по една гума и загубиха съответно над 2 и над 3 минути в етапа. След четвъртата отсечка Дунев е трети, на 2.12,9 минути от водача, а Дончев е пети – на 3.22,1 минути от лидера. Между тях се озова водача в група N Иван Ганчев (GP Рали тим, Рено Клио), който е на 3.07,3 минути от Гьошев. Шестата позиция след четвъртия етап заема Турал Метков (ТМ Моторспорт, Пежо 206), който е на 4.57,4 минути от първия.

С медийното съдействие на:
btv darik radio vestnik trud

По-стари новини може да прочетете тук.

Ако имате някакво запитване - може да го отправите от тук